Informatikai biztonsági útmutatók: MNB

Az ITSecure csapata megbízható informatikai szolgáltatásokat kínál egy kézből.

MNB AJÁNLÁS AZ INFORMATIKAI RENDSZEREK VÉDELMÉRŐL

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kettő részletes iránymutatót adott ki az informatikai rendszer védelméről és a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéről pénzügyi szervezetek számára. Célja, hogy gyakorlati útmutatást adjon a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéből eredő kockázatok kezeléséhez és a vonatkozó jogszabályi rendelkezések egységes alkalmazásához.

Források

Az MNB informatikai biztonsági ajánlásai

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részletes iránymutatást adott ki az informatikai rendszer védelméről és a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéről a pénzügyi szervezetek számára. Az ajánlás célja, hogy a pénzügyi közvetítőrendszer tagjai számára gyakorlati útmutatást adjon informatikai rendszerük védelmének kockázatokkal arányos kialakításban, valamint azok védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezések alkalmazásának egységes értelmezésében.

Az MNB felhőszolgáltatásokra vonatkozó ajánlásai

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részletes iránymutatást adott ki a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéből eredő kockázatok kezeléséhez és a vonatkozó jogszabályi rendelkezések egységes alkalmazásáról. Az ajánlás célja, hogy a pénzügyi közvetítőrendszer szereplői számára gyakorlati útmutatást adjon a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéből eredő kockázatok kezeléséhez, valamint a vonatkozó nemzeti és európai uniós jogszabályokban, egyéb szabályozó eszközökben foglalt rendelkezések egységes alkalmazásához.

Az MNB távmunkára vonatkozó ajánlásai

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részletes iránymutatást adott ki a távmunka és távoli hozzáférés informatikai biztonsági követelményeiről. Az ajánlás célja a távmunka és távoli hozzáférés informatikai biztonsági követelményeivel kapcsolatban az MNB elvárásainak rögzítése, és ezzel a jogalkalmazás kiszámíthatóságának növelése, a vonatkozó jogszabályok egységes alkalmazásának elősegítése és az innovációk támogatása.

Az MNB külső szolgáltatók igénybevételére vonatkozó ajánlásai

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részletes iránymutatást adott ki a külső szolgáltatók igénybevételéről. Az ajánlás célja a külső szolgáltatók igénybevételével kapcsolatban a MNB elvárásainak megfogalmazása, és ezzel a jogalkalmazás kiszámíthatóságának növelése, a vonatkozó jogszabályok egységes alkalmazásának elősegítése.

Lépjen kapcsolatba velünk

Adatvédelmi tájékoztató