Informatika biztonsági incidenskezelés

Ön hogyan kezdene hozzá egy kiberbiztonsági incidens kezeléséhez?

Ne várja meg, amíg megtörténik a baj! Igényelje informatikai biztonsági incidenskezelés szolgáltatásunkat!

Adatkezelési tájékoztató

Egy betörés a rendszerbe önmagában még nem katasztrófa. A félrekezelése viszont az.

– Serene Davis, a Beazley US Cyber & Tech regionális vezetője –

Az Ön szervezetében kinek a feladata az esetleges kiberbiztonsági incidensek kezelése?

Egy hackernek sokféle eszköz áll rendelkezésére, amivel szinte észrevétlenül meg tudja kísérelni a bejutást a rendszerünkbe. Folyamatos ellenőrzéssel, felügyelettel, valamint megfelelő felkészültséggel és szakértelemmel azonban megelőzhető, sőt akár meg is akadályozható a hálózat feltörése.

Sokan azt gondolják, azért fontos, hogy minden területnek meglegyen a felelőse, hogy mindig lehessen kit hibáztatni. Nos, a kiberbiztonság esetében nem ez a helyzet. Az informatikai rendszerek világában azért van szükség informatikai biztonsági felelősre, hogy ha megtörténik a baj, legyen, aki képes felkészülten, gyorsan és eredményesen kezelni egy esetleges problémát.

A hatékony incidenskezelés ugyanis lehetővé teszi, hogy egy illetéktelen hozzáférési kísérlet valóban kísérlet is maradjon.

Bízza szakértőkre informatikai rendszere felügyeletét. Igényelje még ma informatikai biztonsági incidenskezelés szolgáltatásunkat!

Miből áll a hatékony incidenskezelés?

Az ITSecure által kínált informatikai biztonsági incidenskezelés egy teljes körű szolgáltatáscsomag. Szakértőink a felkészítéstől az incidenskezelésen át egészen a jogi támogatásig minden területen állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Folyamatos támogatás

Incidenskezelés szolgáltatásunk lényege, hogy igazságügyi szakértő bevonásával felkészítjük az informatikai biztonsági problémák kezelésére. A folyamat során nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő technológiai és a módszertani környezet kidolgozására, ha pedig bekövetkezik az incidens, segítséget nyújtunk annak kezelésében.

Szervezetre szabott szabályozások

Hazai és nemzetközi tapasztalatainknak köszönhetően alkamasak vagyunk testreszabott informatikai biztonsági szabályzatok készítésére. Amikor összeállítunk egy ilyen keretrendszert, fontosnak tartjuk, hogy ezek a szabályzatok hűen tükrözzék az érintett szervezetet fenyegető kockázatokat, az informatikai rendszerek, az üzletvitel és az üzleti információk sajátosságait.

 

 

Jogi támogatás

Nem csak a kiberbiztonság területén számíthat ránk. Szükség esetén a jogi kérdések tisztázásban is segítséget nyújtunk, igazságügyi informatikai szakértő bevonásával.

Informatikai biztonság

Információbiztonsági felelős szolgáltatás

A kiberbiztonsági szolgáltatások igénybevétele bizonyos iparágakban nem csak ajánlott vagy szükséges, hanem egyenesen kötelező. Az ITSecure csapata kulcsrakész megoldásokkal segíti az államigazgatási és önkormányzati szerveket, illetve a versenyszféra szabályozott szereplőit is. Cégünk kiemelt szakterülete az úgynevezett információbiztonsági felelős szolgáltatás (röviden IBF), amely nem csak az adatbiztonságra, de a törvényi megfelelésre is garanciát jelent.

Sérülékenység-vizsgálat

Amikor a felhasználók a webet böngészik, e-maileket olvasnak, programokat töltenek le, akaratlanul is ki vannak téve kiberbiztonsági kockázatoknak, vírustámadásoknak. Az ITSecure által nyújtott sérülékenységvizsgálat szolgáltatás elsőszámú célja, hogy fényt derítsen a lehetséges támadási pontokra, melyek lehetővé teszik vállalati adataihoz való illetéktelen hozzáférést, adatlopást és az ezekhez köthető visszaéléseket, károsodásokat.

150+

nagyvállalat és közintézmény bízta ránk információbiztonságát