Informatikai biztonsági útmutatók

Az ITSecure csapata megbízható informatikai szolgáltatásokat kínál egy kézből.

Szakértői segítség szakértőknek

Ahogy napjaink számítógépes rendszerei egyre összetettebbé és egyre bonyolultabbá válnak, úgy növekszik biztonsági rések száma, és ennek megfelelően a különféle támadások lehetősége is. Ezért is fontos, hogy IT infrastruktúrája védve legyen a kiberbiztonsági kockázatoktól, veszélyektől.

Sok szervezet szerencsére már korábban felismerte kiberbiztonság fontosságát, ezért alkalmaznak például informatikusokat, rendszergazdákat vagy éppen hálózati szakértőket vállalkozásukban. Ezen az oldalon első sorban az említett kollégák számára szeretnénk szakértői segítséget nyújtani rendszereik biztonságosabbá tételében. Az itt található biztonsági útmutatókat, szabályzatokat a Microsoft és a National Security Agency (NSA) ajánlásait követve gyűjtöttük össze, úgy, hogy az informatika legtöbb területét lefedjék.

GDPR – GENERAL DATA PROTECTION REGULATION

A GDPR (General Data Protection Regulation), az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete 2018. május 25-én lépett hatályba, és jelentős változásokat hozott a kiberbiztonság területén. A rendelet célja, hogy egyesítse és megerősítse az EU-n belül a magánszemélyek adatainak védelmét.

MNB AJÁNLÁS AZ INFORMATIKAI RENDSZEREK VÉDELMÉRŐL

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) két részletes iránymutatást adott ki a pénzügyi szervezetek számára az informatikai rendszer védelméről, valamint a közösségi, és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéről. Célja, hogy gyakorlati segítséget nyújtson a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéből eredő kockázatok kezeléséhez, illetve a vonatkozó jogszabályi rendelkezések egységes alkalmazásához.

ADATBÁZIS SZERVEREK

Biztonsági konfigurációs útmutatóink az Oracle és Microsoft SQL szerverekhez, az informatikai biztonság növelésének elősegítéséhez nyújtanak szakértői segítséget. A letölthető útmutatókat számos hazai és nemzetközi vállalat alkalmazza adatbázisszervereik biztonságossá tételéhez.

ALKALMAZÁSOK

Összegyűjtött biztonsági konfigurációs útmutatóink szakértői segítséget nyújtanak az informatikusoknak, rendszergazdáknak és informatikai szakembereknek alkalmazásaik biztonságosabbá tételében.

FELHŐ SZOLGÁLTATÁSOK

A cloud computing technológia új biztonsági kihívásokat tartogat az informatikai szakemberek számára. Tekintse meg a Cloud Security Alliance és az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség ajánlásait!

OPERÁCIÓS RENDSZEREK

Operációs rendszereink biztonsága kiemelten fontos, mivel sebezhetőségük fokozott. A bennük lévő biztonsági rések kiküszöbölésére számos hazai és nemzetközi vállalat informatikai szakemberei, rendszegazdái használják az alábbi útmutatókat. A letölthető útmutatók Linux, és Windows operációs rendszerekhez tartalmaznak biztonsági ajánlásokat.

WEBSZERVEREK ÉS BÖNGÉSZŐK

A letölthető útmutatók biztonsági útmutatásokat nyújtanak az informatikai szakembereknek, rendszergazdáknak web szervereik, és a klienseken futó web böngészők biztonságossá tételéhez. Ezeket az útmutatókat számos hazai és nemzetközi vállalat alkalmazza rendszereik biztonságossá tételéhez.

HÁLÓZATI ESZKÖZÖK ÉS WIFI

Az összegyűjtött útmutatók informatikai szakembereknek, rendszergazdáknak, nyújtanak szakértői segítséget Wi-Fi rendszereik biztonságossá tételében. Ezeket az ajánlásokat számos hazai és nemzetközi vállalat alkalmazza az informatikai biztonság területén a wireless biztonsági rések kivédésének érdekében.

VIRTUALIZÁCIÓ

Virtualizációról akkor beszélhetünk, amikor egy hardveren több (virtuális) rendszer működik egyszerre, virtuális gépeken futó önálló rendszerekben. A továbbra kattintva olyan virtualizációval kapcsolatos segédleteket talál, melyek szakértői segítséget nyújtanak az IT-szakembereknek és az informatikusoknak a konfigurálás, illetve a telepítés során.

EGYÉB BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓK

Ebben a szekcióban olyan dokumentumokat gyűjtöttünk össze, amelyek nem sorolhatóak az alkalmazásbiztonság, a hálózatbiztonság vagy az operációs rendszerek biztonsági útmutatói közé. Az alábbi, nemzetközi trendek szerint összeválogatott segédletek hasznos javaslatokat adnak az informatikai biztonság számos területére kiterjedően.

Lépjen kapcsolatba velünk

Adatvédelmi tájékoztató