NIS2 felkészítés

Az Ön cége felkészült a NIS2 irányelv megfelelőségre?

A 2024-es határidő közeledtével elengedhetetlenül fontos, hogy az érintett vállalatok felkészüljenek az új NIS2 direktíva szabályaira és a kapcsolódó kiberbiztonsági előírásokra. Készen áll a változásra?

Lépjen kapcsolatba szakértőinkkel, és segítünk!

Bizonyosodjon meg róla, hogy szervezete eleget tesz a törvényi kötelezettségeknek! Igényelje NIS2 megfelelés és felkészítés szolgáltatásunkat!

Adatkezelési tájékoztató

NIS2 irányelv

Az Európai Unió válasza a kiberbiztonsági kihívásokra

A digitális kor növekvő kihívásait felismerve az EU új irányelvet alkotott, amelynek célja a hálózati és információs rendszerek magas szintű biztonságának biztosítása az egész Unióban.

Mi az a NIS2 direktíva?

A 2016-ban életbe lépő Network and Information Systems (NIS) Directive a kritikus nemzeti infrastruktúrákba tartozó szervezetek számára írt elő biztonsági és jelentési kötelezettségeket az Európai Unión belül. A NIS2 irányelv lépést tart a folyamatosan változó kiberbiztonsági fenyegetésekkel, és célul tűzte ki a kiberbiztonság további javítását az EU-ban. Az irányelv nevesíti azokat a szektorokat, mint például az energia-, víz-, közlekedési- és egészségügyi szektort, amelyek kritikus fontosságúak, és kitágítja az ezekben a szektorokban tevékenykedő cégekre is a kiberbiztonsági incidensek bejelentési és kezelési kötelezettségét.

Miért fontos ez az Ön vállalata számára?

Közeledik a 2024. október 17-i határidő, amikorra az összes EU-tagállamnak át kell ültetnie a NIS2 rendelkezéseit saját jogrendjébe. A nagyobb szervezetek számára ez különösen fontos, hiszen kötelezővé válik számukra a megfelelő kiberbiztonsági megelőző intézkedések megtétele és az ilyen incidensek bejelentése. Azok a vállalatok, amelyek nem tesznek eleget az irányelvnek, nem csak a kiberbiztonsági fenyegetésekkel néznek szembe, hanem jelentős bírságokkal is. Amennyiben cége ezekben az érintett szektorokban tevékenykedik, az irányelvnek való megfelelőség az ön számára is elengedhetetlen lesz.

Milyen lépéseket kell most tennie?

Ismerje meg a NIS2 irányelvet mélyebben és tájékozódjon arról, hogyan érinti ez vállalatát. Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, akik segítségével hatékonyan és időben felkészülhet az irányelv előírásaira!

 

A NIS2 irányelv az Ön cégét is érintheti

Az NIS2 nem csak egy újabb EU-s irányelv, hanem egy elengedhetetlen lépés a modern kiberbiztonsági kihívások kezelésében. Az irányelv célja, hogy választ adjon a dinamikusan változó kiberfenyegetésekre, és megteremtse azokat a keretfeltételeket, amelyek segítségével a vállalatok megfelelő védelmet biztosíthatnak az adataiknak és rendszereiknek.

Különösen kritikus ágazatban tevékenykedik

Amennyiben vállalata a NIS2 irányelvben az EU által meghatározott 14 kritikus infrastruktúra-szektor egyikében működik, például az energia-, közlekedési vagy egészségügyi szektorban, akkor közvetlenül érintetté válik. Kötelezővé válik az incidensek bejelentése és egyéb specifikus előírásoknak való megfelelés.

Egyéb kritikus ágazathoz tartozik

A NIS2 irányelv további kritikus szektorokra is kiterjeszti annak hatályát. Ilyenek többek között a postai szolgáltatások, vegyi- és élelmiszeripari cégek, illetve a hulladékkezelésben dolgozó, valamint gyártással és kutatással foglalkozó vállalatok.

nis-2-felkeszites
NIS 2 felkészítés szolgáltatást illusztráló kép, amelyen EU-s zászló van.

Egy jól kezelt kiberbiztonsági válság nem csak a vállalati adatokat és rendszereket védi, de erősíti a vállalat piaci pozícióját és hírnevét is. A NIS2 irányelvnek való megfelelés mutatja az ügyfelek, partnerek és az érintett szektorok felé, hogy a vállalat komolyan veszi a kiberbiztonsági kihívásokat.

Az idő rövid, a 2024. október 17-i határidő pedig gyorsan közeledik. A megfelelés nem csupán jogi kötelezettség, de egy lehetőség is arra, hogy vállalata piacvezetővé váljon a kiberbiztonság terén. A teendőkről kérjen tőlünk időpontot szakértői konzultációra!

Miért válasszon minket partnereként a NIS2 irányelvnek való megfelelőség biztosításához?

Az IT Secure a kiberbiztonság területén az egyik vezető hazai szolgáltató. Cégünk az informatikai biztonság minden olyan területén évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek a NIS2 irányelv szempontjából az ön cégét is érinthetik.

NIS 2 felkészítés ikon.

Informatikai rendszer audit – IT audit


Egy átfogó audit keretében a felmérjük a partner teljes informatikai rendszerét, és megbizonyosodunk arról, hogy az összességében és részleteiben megfelel-e a megfelelő gyakorlatnak, és nem utolsósorban a különböző jogszabályi előírásoknak.

NIS 2 felkészítés ikon.

Előírásoknak való megfelelés és felkészítés

Cégünk a kezdetek óta nyújt partereinknek az Európai Unió adatbiztonsági irányelvei, így például a GDPR-megfelelőséghez kapcsolódó átfogó szolgáltatásokat. Sok évnyi elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk ezen irányelvek és a magyar jogi környezetbe való átültetésük terén.

NIS 2 felkészítés ikon.

Sérülékenységvizsgálat

Gyakorlatorientált auditunk célja, hogy cégén belül felderítsük azokat a konkrét támadási pontokat, amelyek kiberbiztonsági kockázatot jelentenek. Ez lehet az adatokhoz való illetéktelen hozzáférés, az azokkal való visszaélés, illetve ezekhez kapcsolódó konkrét károkozás.

NIS 2 felkészítés ikon.

Informatikai biztonsági incidenskezelés

A kibertámadásokkal szemben legjobban felkészített informatikai rendszer is válhat illetéktelenek célpontjává. Az incidenskezelési szolgáltatásunk keretében folyamatosan monitorozzuk az esetleges támadásokat, és szakértőnk segítenek elhárítani azokat. Amennyiben már megtörtént az incidens, felmérjük az érintettség mértékét és segítünk a probléma kezelésében, illetve elhárításában.

NIS 2 felkészítés ikon.

Informatikai katasztrófaterv

Kibertámadások esetére és azok esetleges következményeinek kezelésére minden felelős vállalatnak rendelkeznie kell a megfelelő informatikai katasztrófatervvel. Szolgáltatásunk révén felkészülhet a legrosszabb forgatókönyvekre is, és azonnal tudni fogja, mi a teendő, hogy minél gyorsabban újra hozzáférhessen a kritikus üzleti funkciót ellátó eszközeihez és szoftvereihez.

NIS 2 felkészítés pajzs illusztráció.

150+

nagyvállalat és közintézmény bízta ránk információbiztonságát