MNB audit és felkészítés

A pénzügyi szektorban alapvetés az információbiztonság.

Ismeri a szervezetére leselkedő veszélyeket?

Ha pénzügyi szervezetként szakértő információbiztonsági partnerre van szüksége, igényelje MNB audit szolgáltatásunkat!

Adatkezelési tájékoztató

A közvetett következménye egy adatsértésnek végzetes lehet egy cég számára. Amikor az ügyfelek elkezdik máshová vinni az üzleteiket – és a pénzüket – az az igazán súlyos csapás.

– Christopher Graham, a brit kormány információs ügyekért felelős megbízottja (2009-2016) –

Szeretné elkerülni cége reputációvesztését?

Sosem járt még akkora kockázattal, ha egy vállalkozás megbízhatósága megkérdőjeleződik, mint napjainkban. A közösségi média világában ugyanis a legapróbb hiba vagy mulasztás is pillanatok alatt kap óriási nyilvánosságot. Ezért különösen fontos a felelősen működő cégek számára, hogy megelőzzék az olyan lehetséges incidenseket, amelyek reputációvesztéssel járhatnak.

A pénzügyi szektor szereplőinek ráadásul nem csak azért kell mindent megtenniük a róluk kialakult megbízható kép megőrzésért, mert a saját érdekük is ezt kívánja. A szektort ellenőrző felügyeleti szervek szintén ezt várják el tőlük. A Magyar Nemzeti Bank számos területen fogalmaz meg szabályokat, iránymutatásokat és ajánlásokat a pénzügyi szervezetek számára, így természetesen a kiberbiztonság terén is. Az ITSecure MNB audit szolgáltatása segít megfelelni ezeknek az elvárásoknak.

Legyen szó információbiztonságról, adatvédelemről vagy felhőszolgáltatásokról, szakértő csapatunk pontosan tudja, milyen irányelveket kell követnie.

Igényelje még ma MNB audit szolgáltatásunkat!

Miért fontos az MNB audit?

Mert az MNB audit garantálja, hogy szervezete megfeleljen az iparági követelményeknek és iránymutatásoknak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt években két ajánlást is kiadott a pénzügyi szervezetek számára az informatikai rendszer védelmére, valamint a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételére vonatkozóan.

Az MNB audit célja, hogy gyakorlati útmutatást adjon cégének:

  • az információbiztonság területén,
  • a közösségi és publikus felhőszolgáltatások igénybevételéből eredő kockázatok kezeléséhez, illetve a vonatkozó jogszabályi rendelkezések egységes alkalmazásához.

 

Miben segít az ITSecure?

Az MNB audit során szakértő csapatunk az alábbi területek vizsgálatát követően készíti el értékelését:

  • Információbiztonság
  • Adatvédelem
  • Jogi megfelelés
  • Kivezetés

Miért az ITSecure?

Azért, mert szakértő csapatunk sok éves tapasztalattal rendelkezik – a korábban ismertetett információbiztonsági területek mellett – az alábbi speciális szolgáltatások terén:

42/2015. (III. 12.) Kormányrendelet megfelelőségi auditok;

Elektronikus úton megkötött írásbeli szerződésekről, megtett írásbeli jognyilatkozatokról c. MNB Vezetői körlevélnek való megfelelési auditok;

26/2020. (VIII. 25.) MNB auditok,

GDPR megfelelési auditok,

ISO27001 felkészítő auditok.

150+

nagyvállalat és közintézmény bízta ránk információbiztonságát