Ransomware-védelem

Komplex megoldás zsarolóvírus támadás ellen.

Miért fizetne kiberbűnözőknek a saját adataiért?

Ne adjon lehetőséget a zsarolásra: igényelje ransomware védelem szolgáltatásunkat!

Adatkezelési tájékoztató

A zsarolóvírus azért egyedülálló a kiberbűnözési formák között, mert ahhoz, hogy egy támadás sikeres legyen, utólag az áldozatnak is készséges cinkossá kell válnia.

– James Scott, az amerikai Institute for Critical Infrastructure Technology főmunkatársa –

Az adat érték. És ezt sajnos a kiberbűnözők is tudják…

A ransomware támadás, magyarul zsarolóvírus támadás napjaink egyik legnépszerűbb kiberbűnözési formája. A világ vezető IT-biztonsági kutatójának számító Cybersecurity Ventures kimutatásai szerint 2021-ben minden 11. másodpercben kénytelen volt valaki azzal szembesülni, hogy csak váltságdíj fejében fér hozzá a saját, féltve őrzött adataihoz. A probléma komolyságát jelzi, hogy évente több mint 20 milliárd dollár kár keletkezik világszerte zsarolóvírus támadás következtében, és ez az összeg évről-évre egyre csak emelkedik… Ráadásul egy zsarolóvírus támadás áldozatává váló cég esetében nem is a kiberbűnözők számára kifizetett összeg jelenti az igazi veszteséget, hanem a reputáció szintén komoly pénzekben mérhető csökkenése. Éppen ezért kellene sokkal nagyobb figyelmet fordítania minden szervezetnek az adatvédelemre.

Ezek a rendszerek ugyanis a működésüket folyamatosan naplózzák is a háttérben, az így létrejövő úgynevezett logokból pedig egy szakértő fontos következtetéseket képes levonni. Ez a megértési folyamat a logelemzés.

Ilyenkor jön képbe az ITSecure által kínált komplex ransomware védelem!

Hogyan lehet valaki zsarolóvírus támadás áldozata?

A ransomware-ek ellen azért is olyan nehéz védekezni, mert rengeteg különböző módon történhet a zsarolóvírus támadás. Egy fertőzött adathordozó, egy ellenőrizetlen melléklet vagy akár egy óvatlanul megkattintott link is lehet a baj forrása. Sőt, ma már elég egy gyenge jelszó, hogy a hackerek bejussanak a rendszerünkbe és átvegyék az irányítást. Emellett egyre népszerűbbek azok a módszerek, amikor egy weboldal egyszerű meglátogatása során töltődik le a káros program, de az adathalász és a célzott adathalász emailek is alkalmasak arra, hogy a kiberbűnözők áldozataivá váljunk.

Ahogy a fenti példákból is látható, sajnos ma már a tudatos számítógép-használat és a rendszeres adatmentés messze nem elegendő ahhoz, hogy valaki képes legyen védekezni egy zsarolóvírus támadás ellen.

Az ITSecure által kínált komplex ransomware védelem azonban megoldást jelent zsarolóvírus támadás esetén!

Sokoldalúsággal a zsarolóvírus támadás ellen!

Az ITSecure ransomware védelmének titka, hogy komplex módon, 3 területen összesen 10 szolgáltatással veszi fel a harcot a kiberbűnözőkkel szemben.

Ez a sokoldalúság garantálja, hogy egy esetleges zsarolóvírus támadás esetén rendszerei teljes körű biztonsága garantálva legyen. Ahogy a lenti infografikán is látható, szolgáltatásunkban kiemelt szerepet kapnak a megfelelő adatkezelési eljárások és a gyanús tevékenységeket feltérképező IT-biztonsági megoldások, de legalább ilyen fontos az alapvető kiberbiztonsági ismereteket biztosító edukáció és tréning.

Ellenőrző, felkészítő
és kockázatelemző szolgáltatások:

Adatvédelmi szolgáltatások:

A kiberbiztonság területén szerzett több, mint 20 éves tapasztalatának köszönhetően az ITSecure mind a három területen szakértőnek mondhatja magát, ennek köszönhetően tudjuk minden ajánlott szolgáltatásunkat a lehető legmagasabb színvonalon nyújtani partnereink számára.

Ha komplex megoldásra van szüksége a ransomware védelem területén, válassza az ITSecure szakértelmét!

150+

nagyvállalat és közintézmény bízta ránk információbiztonságát

Lépjen kapcsolatba velünk

Adatvédelmi tájékoztató